“İnşaat Yüzde 90 Oranında Tamamlandı”

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Şirinevler Bölgesinde yapımı devam eden 70 bin metrekare inşaat alanına sahip 300 Yataklı Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.

SAĞLIK 24.09.2013 19:22:43 0
“İnşaat Yüzde 90 Oranında Tamamlandı”

Beraberinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Seyfettin Kalay, İl Başkanı Ömer Ayar ve Hastane yetkilileri ile birlikte inşaatı gezen Milletvekili Kahveci, inşaatın yüzde 90’nın üzerinde tamamlandığını belirterek, “İnşallah Hastanemiz bu sene Karabük’ümüze hizmet vermeye başlayacak” dedi.
Şirinevler bölgesinde yapımı devam eden 300 yataklı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulunan Kahveci, müteahhit firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
İncelemeler sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili Osman Kahveci, “İki ay önce burayı gezmiştik, inşaatın iki ay önceki haliyle şimdiki halini bir karşılaştırma fırsatı bulduk. Gördüğünüz gibi özellikle hasta yatış kısımları tamamen bitmiş teslim alınabilecek noktaya gelmiş ve şu anda da TOKİ ile irtibata geçtik. TOKİ bir an evvel elemanlarını gönderip, hastanenin yatak kısmı bölümünü teslim alacak. Şu anda satın alınmış olan yataklar ve diğer malzemeler önümüzdeki günlerde gelmeye başlayacak. Siparişler verilmiş, teslim alınmasını bekliyorlar. Teslim alındıktan sonra artık yavaş yavaş hastanenin yataklı bölümüne yerleşilmeye başlanacak. Poliklinikler bölümünün tavan ve tabanı bitmiş, ancak gerek klima sistemi, gerekse ısıtma sistemi, alarm sistemleri gibi sistemlerin hepsi tamamen bitmiş. Şu anda elektrik tesisatları çekilmiş, önümüzdeki günlerde bu sistemler de test edilecek. Noksan yerler varsa tespit edildikten sonra tavanlar artık tamamen kapatılacak. Polikliniğin iç kısmında elektrik tesisatıyla diğer cihazların takılabileceği alt yapılar da hızlı bir şekilde bitmek üzere. Şu anda acil girişi tamamen bitmiş, üstü kapatılacak. Yani hastane inşaatımız şu anda son hızla devam ediyor. Arkadaşlarımıza bizim yapabileceğimiz bir şey var mı diye sorduğumuzda, şu anda bize engel çıkartabilecek, bizi geciktirebilecek hiç bir engel yok, hastane inşaatı beklenen ve arzu edilen hızla devam ediyor, ben şu anda bir problem görmedim, ekipler de son hızla çalışıyorlar” dedi.
Milletvekili Osman Kahveci, gazetecilerin “Hastane ne zaman bitecek ?” şeklindeki sorusuna Şu gün şu saat bitecek demek pek mümkün değil, gördüğünüz gibi çok büyük bir inşaat ama iki ay içersinde çok önemli bir noktaya geldiğimizi ifade edebilirim. İnşallah Hastanemiz bu sene Karabük’ümüze hizmet vermeye başlayacak. İnşaat yüzde 90’nın üzerinde tamamlanmış durumda” diye cevap verdi.

OTOPARK SORUNU
Hastanenin otopark sorununun olup olmadığı ve burada bulunan İmam Hatip Lisesinin Karabük Meslek Yüksek Okulundan boşalan binaya taşınması ve bu alanın da otopark yapılması ile ilgili soruya ise Kahveci şu şekilde cevap verdi;
“Meslek Yüksek Okulundan boşalan yerin İmam Hatip’in ihtiyaçlarına cevap vermeyeceğini biliyoruz çünkü İmam Hatiplerin bir orta okul kısmı oldu, bir de lise kısmı, onun için ihtiyaca cevap veremez. Burada İmam Hatip Hastaneden önce vardı, Karabük’ün en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi de İmam Hatip. İmam Hatip’in buradan bir başka yere taşınması söz konusu değil ama, gerçekten İmam Hatip’in bir başka yere taşınması ihtiyaç olursa, buradan daha rahat, daha iyi bir yer söz konusu olursa İmam Hatip Derneğimiz var, cemiyetimiz var, Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber konuşur uygun bir aranır, eğer uygun yerde mutabakat kalınırsa, daha geniş, daha modern bir İmam Hatip Lisesi yapılabilir, ama şu anda bizim böyle bir sıkıntımız yok, hastanenin yoğunluğu önümüzdeki günlerde bizi böyle bir duruma zorlarsa biz otururuz ilgili arkadaşlarımızla bir çıkış yolu, bir formül buluruz” 


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °